Çarşamba Ziraat Odası > Haberler > 2007 yılında Çarşamba Ziraat odası olarak bölgemizde Toprak tahlili yapmaya başladık.

Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy ilçelerimizden toprak gelmeye başladı. Her köye ulaşıp toprak tahlilinin gerekliliğini anlattık.Araziden toprağın nasıl alınması gerektiğini anlattık.Yılda 1500-2000 arası toprak tahlili yapmaya başladık. İlk senelerde çiftçilerimiz yanlış gübreleme yapıyordu. Gereğinden fazla gübreleme yapıyordu. Biz tez zamanda bunun önüne geçtik.Artık çiftçilerimiz doğru gübreyi atmayı biliyor.Ne zaman atması gerektiğini de biliyor. Gübreye fazla para vermemek için, toprağı fazla kimsayal ile zehirlememek için, bize ne kadar gübreleme gerektiğini öğrenmek için toprağını tahlil ettirmek için geliyorlar.