Çarşamba Ziraat Odası > Haberler > Toprak Mahsulleri Ofisi Teknik Elemanları ve Çarşamba Ziraat Odası Tarım Danışmanları ortak saha çalışması olarak fındık üreticilerini ziyaret ederek çeşitleri üzerine incelemelerde bulundu.

Toprak Mahsulleri Ofisi Ziraat Mühendisleri ve Çarşamba Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından oluşan bir ekip Demirli Mahallesi’ndeki fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu. Ortak saha çalışmaları çerçevesinde Demirli Mahallesi’nde ki fındık üreticilerini ziyaret ederek fındık bahçelerindeki dikilen fındık çeşitlerini kontrol etti.

Ekip, Üretici Ahmet Tüysüz, İsa Tüysüz, Yaşar Tüysüz ve Salih Tüysüz 'ün yaklaşık 200 dekarlık alana dikilen Yomra, Palaz Ve Çakıldak fındık çeşitlerinin üzerine kontroller yaparak fındıkla ilgili konularda görüş ve önerilerinin yanı sıra fındık hastalıkları ve zararları ile mücadele konularında gerekli bilgilendirmeleri yaprak çeşitli notlarda aldı