Çarşamba Ziraat Odası > Haberler > 5. Tarım Fuarı

5. Tarım Fuarı

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu sene 5. Tarım Fuarı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen fuarda Çarşamba Belediyesi, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çarşamba Ziraat Odası olarak bizde yerimizi aldık ve ilçemize ait ürünleri ve yöresel yemekleri misafirlerimize tanıtmaya çalıştık. Fuar için bizlerle bir arada çalışan ve bizlere destek olan Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan ve Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Osman Akman’a da teşekkür etmek istiyorum. Onların da destekleri ve çabaları ile hem yöresel ürünlerimizi hem de yöresel yemeklerimize tanıttık. Çarşamba’da üretimi gerçekleştirilen kivi, fındık ve örtü altı üretim yani seracılık konusunda da misafirlerimizi bilgilendirdik. Çarşamba’nın tanıtımı için bu fuar önemliydi ve bizde ilçemizi ve ilçemizin ürünlerini en iyi şekilde tanıtarak ilçemizi temsil ettik.

Başta Samsun Valimiz Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ile pek çok misafir standımızı ziyaret etti. Çarşamba ve yöresel ürünleri hakkında bilgisi olan kadar bilgisi olmayan vatandaşlarımız ziyaretçimiz oldu. Kırçandan yöresel turşularımıza kadar, yemeklerimizden Çarşamba’da üretilen ürünlere kadar, keşkekten aşureye kadar, yumurta topuk ayakkabıdan sekiz köşe kaskete kadar elimizden geldiğince misafirlerimizi bilgi sahibi yapmaya çalıştık. Çarşamba’nın tanıtımına katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonrada Çarşambamızı tanıtmak adına elimizden gelen çalışmaları yapacağız