Çarşamba Ziraat Odası > Haberler > Bu sene çok sayıda da fındık toplama makinası satıldı ve bu da üreticimizin lehine işçi maliyetini düşürecektir.

Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız fındık fiyatını açıkladı ve hasat zamanı geldi. Bizim Ziraat Odası olarak düz arazide fındık hasadı yapacak olan üreticilerimize tavsiyemiz ayın 20’sinden sonra hasada başlamalarıdır. Bunun nedeni de fındığın tamamen olgunlaşması, bu sayede olgunlaşan fındık dalından düşer ve dalından toplama sorunu kalmaz ve bu da işçi maliyetini düşürür ve kaliteli, olgunlaşmış fındık toplanmasına vesile olur. Bu sene çok sayıda da fındık toplama makinası satıldı ve bu da üreticimizin lehine işçi maliyetini düşürecektir.