Çarşamba Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çarşamba Ziraat Odası > Haberler > Çarşamba Kadın Girişimciler Teknik Gezisi

Çarşamba Kadın Girişimciler Teknik Gezisi

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı Çarşamba’lı kadın girişimcilere Çarşamba Ziraat Odamızın katkılarıyla teknik gezi düzenlenmiştir.

Çarşamba ilçesinden 44 kadın çiftçi, Muğlalı kadın çiftçilerin çalışmalarını yerinde görmek ve tanışmak amacıyla Muğla’ya ziyaret gerçekleştirdi. Çarşamba’lı kadın çiftçilerle Muğlalı kadın çiftçileri buluşturmak ve çalışmalarını paylaşmak amacıyla, Harika Durgut’un projesini gerçekleştirdiği köyde bir program düzenlendi.

Törene Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkan ve Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman ve İl protokolü hazır bulundu. Konuşmaların ardından Çarşamba’lı kadın Çiftçiler Vali Esengül Civelek ve İl Müdürü Fırat Erkan’a yörenin ürünü fındık hediye ettiler. Törenden sonra Muğla-Menteşe’de yer alan Ömriye Çiçek’in işletmesi ziyaret edildi. Kooperatif bünyesinde bulunan kadın çiftçilerin el emeği ürünleri inceleyerek kooperatif binası gezildi. Buradan Konakaltı Kültür Merkezi, Yörük Evleri ve Zahire Pazarına gezinti yapıldı.

Dalaman ilçesinde Solucan Gübresi projesini hayata geçiren Çiğdem Gün’ün işletmesi de gezildi. Aynı gün Köyceğiz İlçesinin Çandır Mahallesinde Kırsal Turizm Projesini hayata geçiren girişimci kadın çiftçilerinden Hatice Demirtaş’ın işletmesi ziyaret edildi.

Kadın girişimci Organik Köy olmaya aday Çandır Mahallesindeki işletmesinde yetiştirdiği organik ürünleri tanıtarak işletmesinin işleyiş sürecini ve bu projeleri birleştirerek hizmet sektörüne nasıl dahil olduğunu paylaştı. Bu teknik geziden sonra Dalyan-Kaunos Kral Mezarlarının da görüldüğü tekne gezisi düzenlendi.