Çarşamba Ziraat Odası > Haberler > Fındık üreticilerimize müjdeli haber Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 yılı fındık taban fiyatı Giresun kalite kabuklu fındığı için 17 TL,Levant kalite kabuklu fındığın ise 16,50 TL den alınacağını açıklamış bulunmaktadırlar.
Normalde Çarşamba’da 450 bin dönüm fındık arazisi var, ancak bunun 405 bin dönümü verim çağında bulunuyor. Rekolte Çarşamba’da 64 bin ton, ancak bunun biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Normalde 35 bin ton tahmin ediyorum. Samsun bölgesinde 137 bin ton fındık rekoltesi var. Türkiye genelinde de yaklaşık 650 bin ton tahmin ediyoruz, ama bilindiği gibi geçen hafta Adapazarı, Düzce yaşanan sel felaketi nedeniyle, orada yaşayan üreticilerimize de geçmiş olsun diyoruz, çünkü orada fındık arazileri ve tarım arazileri zarar gördü. Bu bölgede de Trabzon, Giresun’da burada da az da olsa fındık arazileri zarar gördü. Bunları düşünecek olursak 600-650 bin ton arası bir rekolte olacağını düşünüyorum.Tüm üreticilerimize bölgemize hayırlı olmasını diler bol ve bereketi bir sezon geçirmelerini dilerim.
Muammer AYDEMİR
Çarşamba Ziraat Odası Yön.Krl.Bşk