Çarşamba Ziraat Odası > Haberler > Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy ile beraber Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin Çarşamba Şeker Fabrikası içerisinde yer alan fındık alım deposunu ziyaret ettik.

Yetkililerden fındık alımı ve alımda dikkat edilen hususlarla ilgili bilgiler alarak incelemelerde bulunduk.
Daha önce de dile getirdiğimiz gibi TMO tarafından fındık alımında çürük, çatlak ve ne oranına çok dikkat ediliyor ve alımlarda titiz davranılıyor. Bu da fındık ihracatının kaliteli olması için büyük önem taşıyor. Fındık üreticimizin fındığını TMO’ya getirirken bunlara özen göstermesini istiyoruz. Üreticimiz yoğunluk nedeniyle kuyrukta beklemek zorunda kalıyor, ancak TMO’da üreticimize yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.Tüm üreticilerimizin bu sezonda inşallah yüzü gülecektir.

Muammer Aydemir
Çarşamba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı